You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Bergamotto di Calabria, 100 ML


SEK 1 350,00
Exkl.moms: SEK 1 080,00

Bergamotto di Calabria, 100 ML

Man kan kalla Kalabrien ett bergamottland. Bergamott växer på Joniska havets kust och har en lång historia i södra Italien och i parfymeri. Medan bergamott ofta används i dofter tar man sällan den som huvudingrediensen för den är mycket flyktig och svår att stabilisera. Trots detta presenterar vi en härlig blandning av bitter apelsin och citron som den strålande huvudingrediensen i Bergamotto di Calabria. Perris Monte Carlo vill gärna fira denna underbara frukten och hylla Kalabrien, bergamotthemmet. 

Som med många saker kan det vara olika “kvalitetslager” i dofter, och de kan skiljas betydligt! I det här fallet behöver man säkert inte tvivla på kvaliteten av den utsökta bergamotten som används i Bergamotto Di Calabria.

Här använder vi den värdefullaste oljan av alla, den kallas “Bergamottsvamp” (“Bergamot sponge”)! Man extraherar denna exklusiva bergamottolja fortfarande helt och hållet för hand. Först delar man frukten på hälften och fruktköttet tas ut med en speciell böjd kniv. 

När fruktköttet har tagits bort pressar man ihop skalet till en naturlig svamp i en cirkulär rörelse för att inta den dyrbara essensen. När man får essensen på det här sättet får man den mest delikata och avancerade oljan som återger jasminens frukt- och blomnoter. 

Genom att komma tillbaka till grunderna och traditionella tekniker att extrahera det bästa råmaterialet och sedan berika det med en droppe modernitet skapar man en komposition som vårdar bergamotts hisnande fräscha doft, långvarande, säkerhetsingivande och energirik. 

Topp: Bergamot spugna Capua, Petitgrain Paraguay, Timur pepperI, Rosepepar

Hjärta: Apelsinblomvatten Capua, Marokkansk neroli, Apelsinblomma absolut, Jasminabsolut 

Bas: Iris, Santalträ, Vetiver Haiti, Mysk


Skriv en recension

OBS: HTML översätts inte!
    Dålig           Bra

Tags: bergamotto, calabria, 100, herr presenter perris, monte, carlo